|
Co to ma być?
|
| Kleofas |
Dodany dnia 11-01-2010 01:05
|
Użytkownik
Data rejestracji: 11.01.10
|
Nie sądzę, że ktokolwiek, kiedykolwiek, napisze na tym forum coś na poważnie. Bo i jak pisać na poważnie, kiedy strona wygląda jak kiepski żart?
Szkoła posiadała kiedyś stronę internetową na "światowym" poziomie, a wymieniła ją na jakieś php-fusion z turbo marną grafiką opartą o gradienty i prostokątny układ portalowy. Żal patrzeć. Dlaczego? Nie ma kompetentnej osoby, która potrafiłaby coś zrobić przy starej stronie? Jeszcze większy żal.
Dawniej szkołę tworzyli ludzie, dla których dział "forum" był prawdziwym forum dyskusyjnym, na którym tętniło życie. Nie mam pojęcia dlaczego stare forum (które oczywiście również wyglądało znacznie lepiej niż aktualne) poszło do lamusa, ale to także był ogromny krok w tył.
Krótko mówiąc - strona jest jakieś 100 lat za Murzynami. Weźcie się do roboty i zróbcie coś porządnego, bo wstyd się ludziom przyznawać, do której szkoły się niegdyś uczęszczało. |
| |
|
|
| Michalo |
Dodany dnia 12-01-2010 18:12
|
Użytkownik
Data rejestracji: 28.03.09
|
Czasy się zmieniły i tak na prawdę to forum pełni funkcję wypełniającą panel nawigacji. Teraz jeżeli ktoś chce pogadać ze znajomymi ze szkoły idzie na Naszą Klasę i nie sądzę aby wymiana skryptu na phpBB czy zmiana wyglądu zmieniły coś w tej kwestii. Najczęściej odwiedzane punkty to zastępstwa i galeria czyli de facto to, co jest najważniejsze na szkolnej stronie. |
| |
|
|
| gosia |
Dodany dnia 28-01-2010 00:06
|
Użytkownik
Data rejestracji: 27.01.10
|
"Teraz jeżeli ktoś chce pogadać ze znajomymi ze szkoły idzie na Naszą Klasę"
hahaha, swiat sie skonczyl! : d
To, że czasy się zmieniły nie oznacza, że strona musi wyglądać gorzej! Stara strona jak i stare forum były lepsze, nie wspominając już o grafice..
Nawet jak zmieniacie design to nie rozumiem, czemu wszystkie posty zostały pokasowane? Jesli ktos nie potrafil "przekopiowac" forum to po cholere w ogole sie za to zabieral?
I moze w koncu doczekam się odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: Dlaczego właściwie zmieniono szatę graficzną? Co było złego w poprzedniej?
Edytowane przez gosia dnia 28-01-2010 00:13 |
| |
|
|
| jezus |
Dodany dnia 02-02-2010 07:33
|
Użytkownik
Data rejestracji: 22.03.09
|
zróbcie swoje forum http://www.phorum... myślę, że możecie liczyć na reklamę tutaj więcej ruchów, a mniej..
Edytowane przez jezus dnia 02-02-2010 07:33 |
| |
|
|
| kuciap |
Dodany dnia 02-02-2010 10:52
|
Użytkownik
Data rejestracji: 22.03.09
|
gosia napisał/a:
I moze w koncu doczekam się odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: Dlaczego właściwie zmieniono szatę graficzną? Co było złego w poprzedniej?
To może ja odpowiem na to pytanie.. w szacie graficznej nic złego nie było, tylko ludziom prowadzącym stronę brakowało samo zapału, bądź też wiedzy na temat baz danych.. Poprzednia wersja strony nie posiadała żadnego panelu administracyjnego i jedynym problemem z uzupełnieniem strony (galerii, wiadomości) było wklejenie paru linijek kodu do bazy danych.
A teraz pewnie ktoś pomyśli: a co z dyrekcją, która też pewnie chce wrzucać newsy?!
Wystarczyło napisać prosty skrypt, który by odpowiadał za dodawanie newsa na stronę oraz wklejaniu tych paru linijek do bazy danych.
Co do forum, sam tego również nie rozumiem. Tam było całe życie szkoły, ale i też absolwentów. To było archiwum związane z tą szkołą, z liczną grupą user'ów. Jak leży gdzieś na serwerze to przywróćcie je.. bo pewnie strony i bazy danych już dawno nie ma, bo php-fusion jest tak zajebiste, ze trzeba było je zainstalować..
Dziękuje..
Koniec Imprezy..
Dobranoc.. |
| |
|